Известие

Collapse
No announcement yet.

Гори масло 1,5 литра за 250 км

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

да за езика бях от друг телефон който нямаше никакъв български съжелявам но да се върнем към проблема преди компресията струва ли си да сменя маслото с по-гъсто + филтера въпреки че каквото и да е маслото да загубя 1,5 за 250 км. ми се струва безумно много ако продължава така ще изравня скоро разхода бензин масло

Comment

Ама вие тази компресия да я бяхте примерили досега

то с писане , не става.

Може ли да не сте и сипали колкото трябва масло?

Мойта е на 300к без ремонт , супер издухана , и пак гори под литър за 1000км.
      Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
      Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
      Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

не няма как даже майстора беще сипал повече от 4,700

Comment

Хвърляй го това масло, вземи едно евтино опелско 10w40 и пробвай с него. Струва към 40лв 5л заедно с филтъра, не е кой знае какво масло но за промивка и без екстремности става.
          Където и да отидеш ще ти вземат 20лв за мерене на компресия тъй или иначе.
          А всъшност какво сте сменяли точно, само друг блок и всичко друго от твоя мотор или блока и буталата от "новия мотор?
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

От личен опит знам, че една кола ако почне още от началото да ти чупи джобовете от ремонти то няма да има спиране...............и най-добре човек о време да се отърве от нея за да не му се налага да я хвърли в Дунава като на мен
            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

ами купихме блок с буталата мойте ги хвърлихме и без да проверяваме нищо сложихме блока на моята глава само гарнитура нова сложихме а за промивка майстора ми каза да взема каквото и да е масло и бях взел 5 литра и понеже толкова е кадърен беше решил всичкото да го сипе отделно явни не е разполагал с пети за зацепване на ремъка го е правил на ръка и сега центровката е неправилна 3 дена след като я взех алтернатора спря да зарежда достатъчно и няма ток да запали а на следващия ден след като я взех от сервиза гаснеше на свободна скорост или с натиснат съединител харчеше много на диагностика излезе неправилна центровка на ротора и нещо с датчика на разпределителния вал.. надявам се след зацепването поне спре да гадне
              Last edited by rumers; d.m.y г., 16:26.

Comment

На новия блок не му гледахте буталата и сегментите, ключа на сегментите? Няма гаранция че "новия" мотор е бил ок, може да се окаже по-голям дроб от твоя и да харчи масло като съдрана.
                Не че се имам за разбирач голям, но един такъв ремонт или се прави както трябва или ...
                По принцип се мери износването на цилиндъра, също и дали е износен равномерно ако имаш достъп до него, щом сте слагали главата е трябвало да се измери.Прави се хонинг на цилиндрите, сменят се сегментите, основните и биелните лагери, пуска се вятър на главата, напасват се клапани, нови ремъци и ролки, водна помпа, кръстиш се 3пъти защото това е Алфа все пак и сглобяваш. Зацепването може и без пети, но е рисково ако не си правил тс преди, а и те струват 50лв като след това ще ги продадеш пак за толкова.

На практика в момента можеш единствено да замериш компресия и да се надяваш да е почти еднаква на всички цилиндри, а преди това е хубаво да хвърлиш това масло с което си и филтъра задължително.
                Пуши ли колата с този разход на масло, някакви течове да няма?
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

няма капка теч под колата а за пушек не съм обръщал внимание но ако беше нещо фрапиращо нямаше как да не видя попринцип мислех да сменя лагери сегменти да шлайфам колянов вал да сваля главата да я измия и всичко както си му е реда но със всеки когото говорих каза че направя ли тази процедура дори и всичко да мине като хората след 10 000 км дава фира и казаха че щом съм взел блок от германия рискът да е проблемен е малък понеже там поддръжката била на ниво и се отказах да пипам каквото и да било за това така стана а иначе в уменията на човека който я събра мога да се съмнявам понеже до сега такав кола не е пипал но изборът на механик не зависеше от мен

Comment

Доколкото разбирам сте сменили не просто блока а сте взели блок+колянов вал+бутала и сте му сложили твоята глава. Ако е така - иди дойди - да разчиташ, че е в добро състояние.
                    Но ако е свалян КВ, биели и бутала и после е сглобявано без да се мери или поне да се наложи един сегмент в цилиндъра за да се види с каква хлабина е ключа му, това е недопустимо.

Както и да е - ситуацията е неприятна, но не е края на света.

Най-добре прецени, какво е останалото състояние на колата - окачване, скорости, купе и пр. и ако то е добро, огледай се в раздел "продава" има цели мотори на изгодни цени. Може да се окаже, че с още не много пари от това може отново да стане кола.

Но преди всичко - смени "майстора".

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от rumers Покажи съобщение
                      няма капка теч под колата а за пушек не съм обръщал внимание но ако беше нещо фрапиращо нямаше как да не видя попринцип мислех да сменя лагери сегменти да шлайфам колянов вал да сваля главата да я измия и всичко както си му е реда но със всеки когото говорих каза че направя ли тази процедура дори и всичко да мине като хората след 10 000 км дава фира и казаха че щом съм взел блок от германия рискът да е проблемен е малък понеже там поддръжката била на ниво и се отказах да пипам каквото и да било за това така стана а иначе в уменията на човека който я събра мога да се съмнявам понеже до сега такав кола не е пипал но изборът на механик не зависеше от мен
                      По принцип на един добър механик не му е проблем модела или марката на колата.Принципът е един и същ при всички, нищо различно няма освен периферията/компютър, дебитомери, и т.н./Всеки мотор си има някакви допуски на сглобките - хлабини на лагерите, на сегментите и т.н.Ако той не ги знае или кара всички под един знаменател може да оплеска работата даже и с нови части.От основни и биелни лагери масло не гори, гори от износени маслени сегменти, вложки на клапаните и износени водачи на клапаните, също и и ако гарнитурата има пробив от маслената магистрала към някой цилиндър или пукнатина ма тогава има и други симптоми.На първо време смени маслото със селения 20к или някакво друго подходящо.Тез коли не понасят всякакви масла, моята като за първи път и сложих мобил и го гореше като бензин, селенията не я пипа почти, да кажем на 10 000 км литър, литър и малко доливам.Най -вече колегите от София, понеже разбрах че си оттам да тие насочат към подходящия човек или сервиз.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

непосилен съм в момента да взема нов двигател + работата трябва да събирам с месеци и нямам гаранция че няма да има други проблеми в момента съм на червено ще центровам ремъка сменям масло и филтър и надявам се се закрепи положението за момент ще остановяваме какво не и е наред този път и ще го мъдря но като гледам с тази загуба на масло няма евтина опция като задръстен или замърсен (не съм сигурен) сепаратор. Иначе да взехме блок с бутала и колянов вал.
                        Last edited by rumers; d.m.y г., 17:45.

Comment

Първо сменяш маслото с каквото трябва и мериш компресия.После ще умуваме.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Извади маркуча за подкартерните газове и виж какво излиза и колко духа.Колко време не е работил този блок?Преди да смениш маслото отвии свещите и нагласете буталата да са в средата,след това сипете газ за горене и завивате свещите.На другия ден точиш маслото и наливаш ново.Ако има някои запекъл сегмен ще отпусне от газта
                            Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от rumers Покажи съобщение
                              непосилен съм в момента да взема нов двигател + работата трябва да събирам с месеци и нямам гаранция че няма да има други проблеми в момента съм на червено ще центровам ремъка сменям масло и филтър и надявам се се закрепи положението за момент ще остановяваме какво не и е наред този път и ще го мъдря но като гледам с тази загуба на масло няма евтина опция като задръстен или замърсен (не съм сигурен) сепаратор. Иначе да взехме блок с бутала и колянов вал.
                              Къде в Монтана е колата.
                              По-точно в кой сервиз?
                              Като чета, филма в който са те вкарали е сериозен
                              Ако нещо мога да помогна телефона ми е в профила.
                              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

сервиза се намира в Изгрев име няма или поне не го знам

Comment

Working...
                                X